Υπηρεσίες

Έχοντας ως πρωταρχικό μου στόχο να βοηθήσω τους ανθρώπους να μεγιστοποιήσουν την προσωπική τους ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα, καθώς και να βιώσουν μια αρμονική ζωή, οι επαγγελματικές μου υπηρεσίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων ψυχολογικών αναγκών. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα:

Εκτός από την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική που παρέχω σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια, γονείς και οικογένειες, προσφέρω μια πλατιά γκάμα προγραμμάτων και ομάδων στήριξης. 

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για τις τρέχουσες διοργανώσεις στην ιστοσελίδα «Εκδηλώσεις»

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα για ενήλικες περιλαμβάνουν:

 • Την «Σχολή Γονέων», η οποία έχει ως πρωταρχικό στόχο να στηρίξει τους γονείς και τους μελλοντικούς γονείς στον πιο δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνουν.
 • Το «Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας» απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, συνεχίζοντας το “ταξίδι” τους για αυτοπραγμάτωση.
 • Το «Πρόγραμμα Συμβουλευτική Καριέρας» έχει ως στόχο να βοηθήσει τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να πάρουν την καταλληλότερη απόφαση σχετικά με την αλλαγή καριέρας και / ή περαιτέρω σπουδές.
 • Τα «Προγράμματα Επί Παραγγελία» είναι προσαρμοσμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες / απαιτήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων ή άλλων. Περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια.

Τα Προγράμματα Εφήβων περιλαμβάνουν:

 • το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού (για 14-χρονους)
 • το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Σπουδών (για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Τα Προγράμματα για Παιδιά περιλαμβάνουν:

 • “Ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της γνώσης”που προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την προσωπικότητά, τις ικανότητές και τις δεξιότητές τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να εμπλουτίσουν τη γνώση τους.
 • “Αγαπώ τα ζώα – σέβομαι το περιβάλλον” έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν ότι οι άνθρωποι αποτελούν μέρος του ευρύτερου οικοσυστήματος και ότι τα ανθρώπινα όντα, ζώα και περιβάλλον αποτελούν μιά άρρικτη σχέση που πρέπει να σεβόμαστε και να αναπτύσουμε.

Τα Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά, τα οποία αντλούνται από τα δύο προγράμματα, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκτός από τα παραπάνω, προσφέρω και διευκολύνω ομάδες στήριξης. Μια ομάδα στήριξης είναι εκείνη όπου άνθρωποι με παρόμοιο πρόβλημα συγκεντρώνονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλον για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε μια ομάδα στήριξης, οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς να μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους χωρίς το φόβο ότι θα τους κρίνουν.

Οι ομάδες στήριξης που διευκολύνω είναι:

 • Ομάδα Στήριξης Διατροφικών Διαταραχών
 • Ομάδα Στήριξης για Θλίψη, Πένθος και Απώλεια
 • Ομάδα Στήριξης Διαταραχής Άγχους / Πανικού
 • Ομάδα Στήριξης κατά των Απαγορευμένων Ουσιών, Αλκοόλ και Καπνίσματος

Τέλος, το Πρόγραμμα Μηνιαίων Εκδηλώσεών μου περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Ατομική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι η εργασία που πραγματοποιείται μεταξύ ψυχοθεραπευτή και πελάτη. Οι άνθρωποι μπορεί να αποφασίσουν να ακολουθήσουν ατομική ψυχοθεραπεία επειδή αντιμετωπίζουν προσωπικά προβλήματα, όπως πένθος – απώλεια ή επαγγελματικά προβλήματα, όπως σύγκρουση στον εργασιακό χώρο.

Ως Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος, πάντα έχω κατά νου ότι οι πελάτες μου είναι άνθρωποι που έχουν μέσα τους τεράστιες δυνάμεις για αυτογνωσία, για να αλλάξουν την αυτο-εικόνα, τις στάσεις, καθώς και την αυτοκατευθυνόμενη συμπεριφορά τους. Ως διευκολύντρια, κατά τη διάρκεια των συνεδριών, δίνω τη δυνατότητα στους πελάτες μου να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνάμεις προκειμένου να βιώσουν ανάπτυξη και αλλαγές και, έτσι, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά τους που οδηγεί στην εκπλήρωση των στόχων τους.

Θεραπεία και Συμβουλευτική Ζεύγους

Η Θεραπεία Ζεύγους είναι ένα είδος ψυχολογικής θεραπείας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσφορίας στη σχέση τόσο ατόμων όσο και ζευγαριών.  Οι λόγοι δυσφορίας μπορεί να περιλαμβάνουν κακές επικοινωνιακές δεξιότητες, ασυμβατότητα, σεξουαλικές δυσκολίες ή ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών διαταραχών που περιλαμβάνουν ενδοοικογενειακή βία, αλκοολισμό, κατάθλιψη, άγχος, διατροφικές διαταραχές και σχιζοφρένεια.

Ο πρωταρχικός στόχος της Θεραπείας Ζεύγους είναι να προσδιοριστεί η παρουσία δυσαρέσκειας και αγωνίας στη σχέση και να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί ένα θεραπευτικό πλάνο με στόχους που αποσκοπούν στη βελτίωση ή ανακούφιση των συμπτωμάτων που παρουσιάζονται  και στην αποκατάσταση της σχέσης με ένα καλύτερο και υγιέστερο επίπεδο λειτουργίας.

Οικογενειακή Συμβουλευτική και Θεραπεία

Η Θεραπεία Οικογένειας ή η Συμβουλευτική Οικογένειας είναι μια μορφή θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων που επηρεάζουν την υγεία και τη λειτουργία μιας οικογένειας. Επιπλέον, βοηθά στην ανακούφιση του συναισθηματικού πόνου καθώς και των αρνητικών προτύπων σκέψης και άλλων ενοχλητικών συμπεριφορών που παρουσιάζονται στο οικογενειακό περιβάλλον, προκαλώντας συχνά απελπισία, θυμό και χάος.

Περιττό να πούμε ότι τα προαναφερθέντα συναισθήματα αποτελούν μέρος του φάσματος που μειώνει την ποιότητα της επικοινωνίας εντός της οικογένειας. Εν κατακλείδι, η Θεραπεία Οικογένειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει μια οικογένεια που βιώνει μια δύσκολη χρονική περίοδο, μια σημαντική μετάβαση,  ή ψυχικά ή συμπεριφορικά προβλήματα υγείας στα μέλη της οικογένειας.

Θεραπεία και Συμβουλευτική για Παιδιά και Εφήβους

Η Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική για παιδιά και εφήβους αναφέρεται σε ένα εύρος προσεγγίσεων, μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είτε με τα συναισθήματά τους είτε με τη συμπεριφορά τους ή και τα δύο.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ψυχοθεραπείας, πρέπει να επισημανθεί ότι όλοι βασίζονται στην επικοινωνία ως το βασικό εργαλείο που θα τους επιτρέψει να επιφέρουν αλλαγή στα συναισθήματα και στις συμπεριφορές ενός ατόμου.

Ομαδική Θεραπεία

Η Ομαδική Θεραπεία έχει μια μακρά, πλούσια ιστορία στον τομέα της ψυχικής υγείας. Μια πρώιμη εξέλιξη στην ομαδική θεραπεία ήταν η Oμάδα-Τ, ή ομάδα εκπαιδευόμενων (γνωστή και ως ομάδα εκπαιδευόμενων σε θέματα ευαισθησίας, ομάδα εκπαιδευόμενων στις ανθρώπινες σχέσεις ή ομάδα συναντήσεων), ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας όπου οι συμμετέχοντες (συνήθως μεταξύ οκτώ και δεκαπέντε ατόμων) μαθαίνουν για τον εαυτό τους (και γενικά για τις διαδικασίες μικρών ομάδων) μέσω της αλληλεπίδρασής τους.

Συμβουλευτική/Καθοδήγηση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στον σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, η εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να αποτιμάται όλο και περισσότερο. Όσο περισσότερο μορφωμένος και πιο εξειδικευμένος είναι κάποιος, τόσο καλύτερα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ζωής.

Οι γονείς είναι, αναμφισβήτητα, οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στην επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσουν οι έφηβοι τους. Κατά συνέπεια, η γονική ευθύνη απέναντι στα παιδιά είναι μεγάλη. Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους σε αυτή την κρίσιμη απόφαση που αφορά το ίδιο τους το μέλλον;

Ομάδες Στήριξης

Ομάδα Στήριξης είναι μια ομάδα όπου άνθρωποι με παρόμοιο πρόβλημα συγκεντρώνονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλον στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος όπου τα μέλη μπορούν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και να ακούσουν τόσο τις δικές τους  ιστορίες όσο και εκείνες των άλλων συμμετεχόντων. Σε μια Ομάδα Στήριξης, οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς να μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους χωρίς να νιώθουν φόβο ότι θα τους κρίνουν. Ξέρουν ότι όλοι οι παρόντες στο χώρο κατανοούν πραγματικά τι περνούν.

Ως διευκολύντρια, καθοδηγώ τις Ομάδες Στήριξης, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας την συζήτηση μεταξύ των μελών καθώς και τη διοργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων. Οι ομάδες στήριξης δεν αποτελούν ποτέ την κύρια μορφή θεραπείας για άτομα με διάφορα ψυχικά προβλήματα. Ωστόσο, οι Ομάδες Στήριξης μπορούν να βοηθήσουν όταν χρησιμοποιούνται με άλλες μορφές θεραπείας. Η οικογένεια και οι φίλοι των μελών μπορούν να συμμετάσχουν, καθώς αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλει ο/η αγαπημένος-η  τους για ανάκαμψη.

Προγράμματα

Επιθυμώντας να διαδραματίσω πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αγωγής, καθώς και να ενθαρρύνω και να βοηθήσω τους ανθρώπους να απολαμβάνουν αρμονικές σχέσεις, ανέπτυξα τα δικά μου προγράμματα που χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: “Ready-to-go” και “Kατά παραγγελία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα αυτά αναβαθμίζονται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της σημερινής κοινωνίας.

Εκδηλώσεις

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων αποτελείται από παρουσιάσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που προσφέρονται μέσω διαλέξεων, σεμιναρίων, ημερίδων και βιωματικών εργαστηρίων.