Διατροφικές Διαταραχές

Ομάδα Στήριξης Διατροφικών Διαταραχών

Αυτή η Ομάδα Στήριξης έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα που αγωνίζονται με διατροφικές διαταραχές: Ανορεξία, Βουλιμία και Συναισθηματική Υπερφαγία. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η οικογένεια και οι φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν καθώς αναλαμβάνουν έτσι έναν πιο ενεργό ρόλο στον αγώνα του αγαπημένου τους.

Οι συναντήσεις μας προσφέρουν ένα διαδραστικό, ασφαλές φόρουμ για όλους τους συμμετέχοντες για να συζητήσουν «πραγματικές καταστάσεις»  ζωής που αντιμετωπίζουν σήμερα. Επίσης, συζητούμε  την αρνητική εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και την συμπόνια προς τον εαυτό.  Ως εκ τούτου, η Ομάδα Στήριξης Διατροφικών Διαταραχών ενώνει τους συμμετέχοντες σε ένα περιβάλλον επικεντρωμένο στην ανάκαμψη, όπου μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, να μοιραστούν την ελπίδα και να ανακαλύψουν ότι η ανάκαμψη είναι δυνατή.

Προσφέρω ένα ασφαλές και ενθαρρυντικό περιβάλλον για τα άτομα που χρειάζονται:

  • Πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών
  • Πρόσθετη στήριξη, καθώς οι συμμετέχοντες ξεκινούν το ταξίδι τους προς την ανάκαμψη και , επίσης, πρόσθετη καθοδήγηση καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, όταν αναρρώνουν από μια διατροφική διαταραχή
  • Ένα φόρουμ για να υποβάλλουν απλές ερωτήσεις

Ποιος μπορεί να παρευρεθεί;

  • Άτομα που βρίσκονται σήμερα σε ανάκαμψη
  • Άτομα που επί του παρόντος πάσχουν από διαταραχή διατροφής

Μόλις  αρχίσουν δουλειά, οι Ομάδες Στήριξης Διατροφικών Διαταραχών (Αγγλική  και Ελληνική), θα παραμείνουν ανοιχτές για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να δεχθούν περισσότερα μέλη, εάν δεν έχει επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός 12 κατά την αρχική εγγραφή.

Διάρκεια Κύκλου

Πρώτος Κύκλος:  Γεννάρης – Μάρτης
Δεύτερος Κύκλος:  Aπρίλης – Ιούνης
Τρίτος Κύκλος:  Σεπτέμβρης – Δεκέμβρης

 

Περιόδοι Αιτήσεων

Πρώτος Κύκλος: 1 Nιόβρη -10 Δεκεμβρίου
Δεύτερος Κύκλος: 1 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου
Τρίτος Κύκλος: 1 Iουνίου – 10 Σεπτεμβρίου